Zoek de zon op...
Door: Erwin
Blijf op de hoogte en volg Erwin
17 Oktober 2006 | Guatemala, Monterrico
Maar een weekend zou geen Guatemalteeks weekend zijn als het niet met een klapper begon. Na ongeveer 1 uur in de shuttle op de snelweg een enorme knal van onder de auto. De kenners onder u weten dat dat geen goed teken is. Zeker niet als je vervolgens als een soort veredelde stoomtrein over het asfalt kedeng-kedenkt. Diagnose: een klapband.
Gelukkig, de eerstvolgende pits was 2 km verderop maar daar moesten we wél heen. Vrolijk met 30 km/u door kedeng-kedengen en waarom zou je ook de vluchtstrook gebruiken?!
Horendol en enkele doodsangsten verder uit de auto gestapt om ons gedurende 45 minuten te kunnen verdiepen in de plaatselijke cultuur.
Maar goed, de shuttlebus gerepareerd en we konden op naar Iztapa. Daar zouden we eerst het strand gaan verkennen om vervolgens per boot of per camioneta naar Monterrico te gaan.
De chauffeur informeerde nog of hij het goed gehoord had en we écht wel naar Iztapa wilden. Zo toeristisch was het namelijk niet... Nou en! We zijn toch avonturiers... Vamos a la playa! Maar daar werd ons direct duidelijk waarom wij de enige toeristen waren. Na het oversteken van een riviertje landden we op het meest smerige strand dat ik ooit heb gezien.
Overal afval, bruin-zwart zeewater en een treurig aangezicht. Kennelijk was er een orkaan overheen gegaan maar had men nog niet de moeite genomen om de boel op te ruimen. Ingestorte strandhuisjes, geknakte palmbomen... Niet bepaald idyllisch.
Twee locals aangesproken om te vragen hoeveel we moesten lopen om een fatsoenlijk stukje strand te vinden. Naar Monterrico... Tsja... Onverrichter zake de boot naar Puerto Viejo genomen om daar op de desbetreffende camioneta te stappen. En zo'n lijnbus is niet helemaal hetzelfde als die van Conexxion: oud, en dan bedoel ik écht oud, bijzonder kleurig en het is gebruikelijk om keihard reggaeton en salsa door de speakers te laten knallen.
Een gezellig uurtje verder waren we gearriveerd in Monterrico. Voor een slaapplaats aldaar verkozen we El Marlin. Het hotel had een op zijn minst opmérkelijke eigenaar. Rond de 40, mager, tattoos, een grote gun opzij en te jonge meisjes die de kamers schoonmaakten. En opvallend vaak moesten ze zijn kamer schoonmaken... Achter gesloten deuren.
Maar goed... een kamer met airco voor Q50 (€4,50) incl. een 'shot' :-), en een man met een gun, dus gaan we niet de maatschappijkritische Hollander uithangen.
Uiteraard het strand bezocht, een stukje gebeachvolleybald op het gloeiend hete zand en weer het water in om de voeten af te koelen. 's Avonds pizza gegeten en daarna naar de plaatselijke discotheek: El Kaiman. "Wel terugkomen voor de afterparty" zei de eigenaar. "Really private things will happen here..." :-| Hmmm...
Maar goed, in El Kaiman werd het in ieder geval wél erg gezellig. Op een gegeven moment was iedereen ergens anders en ook Erwin had een uitdaging. Hij was voorgesteld aan Diana, een meisje uit Guatemala City en zij wilde dansen. Daar stond ik dan met 0,0 salsa-ervaring en een hoogteverschil van 40 cm in twee grote, bruine ogen te kijken. Toch maar een poging wagen dan...? En jawel, een paar minuten later stond ook deze jongen te swingen en te draaien en hoewel de dansvocabulaire zich beperkte tot vier à vijf 'moves' zag het er toch wel redelijk goed uit zo... Natuurtalentjes hè :-D
Daarna nog een uurtje of twee samen in de hangmat, een beetje gebabbeld - ik moet mijn Spaans immers bijhouden ;-) - een afscheidskusje (braaf gebleven hoor) en de groep bij elkaar gezocht. Vervolgens terug naar ons hotel waar we welkom werden geheten door een man met een nóg groter geweer. Voor ons echter geen afterparty. Doodop waren we en de meesten moesten er de volgende dag weer om 5.30 uit voor een boottochtje door de mangroven.
De rest kon uitslapen. Maar ja, echt goed gaat dat niet op een matras die het beste te vergelijken is met een houten plank. Dus ook voor mij was het vroeg dag.
Na terugkomst van de anderen nog even de zee in gedoken, een hapje gegeten en de rest van de dag was het bijkomen van de korte nacht in de hangmatten van het hotel :-D En met die relaxte muziek die vanaf de bar klonk lukte dat prima...
Om 15.00 was dan toch het sprookje uit. De shuttle naar Antigua wachtte. Morgen weer naar school...
Foto's van dit weekend voorlopig hier:
17 Oktober 2006 - 10:38
Brenda!:
Gaaf allemaal zeg!!
alleen zie ik nog niet echt lekkere jongens op de foto's :P
alleen :P
alles verloop verder nog goed dus!
super veel plezier nog! en ik zie je 20 januari ;)
Xx Brenda -
17 Oktober 2006 - 17:16
Johan:
hallo erwin je krijgt de groeten van de jongens en de leiders van E1 we hebben weer een overwinning gemaakt dit keer opcsv apeldoorn we hebben gewonnen met 3 - 2 -
17 Oktober 2006 - 19:08
Nicolette En Wilma:
Fijn dat je het zo naar je zin hebt. Je moet het daar niet te leuk krijgen anders wil je misschien niet meer naar huis. Denk eraan, we komen je halen.
Liefs en dikke kus Nicolette en Wilma -
18 Oktober 2006 - 10:10
Laura:
Leuke foto's vooral het srand.Zo te zien geniet je er goed van.Fijne tijd.
Groetjes Fam A weultjes. -
18 Oktober 2006 - 12:43
Johan:
leuk meisje die diana breng mee naar nederland dan kun je een leuk feesje geven wat maakt het nouw uit of ze kleiner is een keuken trapje is eraltijd wel tevinden
groetjes -
18 Oktober 2006 - 15:29
Rob:
hey casanova,
Volgens mij vermaak je je wel daar in midden-amerika. Hoe bevalt het lesgeven je? Ik moet zeggen dat het mij in groningen in ook bevalt. Lekker op mezelf.
groeten,
Rob -
18 Oktober 2006 - 16:48
D'oudjes:
Nou, wij maken hier ook wat mee. Zijn naar Epe gefietst, hadden we wind tegen. De koffie was slap en koud.En toen we terugfietsten hadden we wéer wind tegen!
Je moeder kreeg bijna een lekke band een mijn achterlicht was kapot.
Gelukkig was het overdag!
Dikke kus van ons. -
18 Oktober 2006 - 20:07
Arjan:
Hallo daar, zo te lezen gaat alles naar wens, vooral in de weekenden. En ALS je terugkomt moet je toch maar eens je nieuwe dansmoves laten zien. Daar zijn vast meerdere mensen benieuwd naar! Wel een beetje ongure types daar maar dat zal wel normaal zijn. Nou hou je haaks! -
19 Oktober 2006 - 08:04
Elise:
Erwin!! Wat lees ik nu toch weer, wil je nu ineens wel dansen. Je gaat al goed vooruit hoor, paar weekendjes monterrico en jij bent niet meer van die dansvloer af te slaan. Jammer dat ik dat niet meer mee kan maken, maar vraag wel of ze wat leuke foto's van je danskwaliteiten kunnen maken..Haha. geniet er nog van!
Kus Elise -
19 Oktober 2006 - 17:42
Heleen:
wat een avonturen weer.. het belangrijkste is dat je de Nederlandse kedeng-kedeng niet hoeft te missen ;) en je vermaakt je prima zo te horen! succes op school enzo!
19 Oktober 2006 - 20:33
Gerjon:
Heej Erwin,
Bedankt voor je krabbel op hyves:p! Wie had dat verwacht he om nog eens een krabbel vanauit guatemala te krijgen:-)!!
Hoestie? Vermaak jij je nog een beetje? Als ik je verhalen zo lees doe je dat cker!!
Ennuh hoe is het met je spaans? Lukt dat al een beetje, of moet je toch nog oefenen?!
Veel plezier en suc6 en ik wacht op het volgende verhaal:p!!
gr Gerjon