Wij gaan weer naar school!
Door: Erwin
Blijf op de hoogte en volg Erwin
10 September 2006 | Nederland, Vaassen
Maar goed... Niet getreurd, de eerste acht weken heb ik in ieder geval een dak boven mijn hoofd. Het was even zoeken, maar er bleek een gastgezin bereid om mij tijdelijk in huis te nemen, zodat ik straks met Juan, José en Efrain voor dat stukje oud Hollandsche gezelligheid moet zorgen. Kaartje leggen, mens-erger-je-nieten, blokjes kaas met mosterd, borrelnootjes erbij, je kent dat wel.
En dan hard aan het werk. Eerst weer zelf in de schoolbanken. Spaanse les van docenten die alleen maar Spaans kunnen (slik), lekker ouderwets huiswerk maken en dan maar hopen dat ik na vier weken de taal een beetje beheers.
Daarna ga ik namelijk op een school helpen waar kindertjes van arme gezinnen hun lessen volgen om zo te bereiken dat zij niet op straat eindigen. En dat kan heel spannend worden. Je wordt voorgesteld aan de klas en dan is het adiós! Maar met mijn pedagogische achtergrond en mijn natuurlijke overwicht moet dat helemaal goed komen...
Nou, ik zal snel weer een bijdrage op de site zetten. Voorlopig houd ik het even hierbij. Ik ga maar eens bedenken wat ik nog moet aanschaffen voordat ik weg ga. Tips zijn uiteraard welkom!
12 September 2006 - 22:28
Wilma:
Je moet weten dat als je je een keer alleen voelt, ik in gedachten altijd bij je ben. Dikke kus -
15 September 2006 - 13:34
GJ (Algemeen Directeur Van Transfair):
He collega: Veel plezier daar in de oerwouden he! Ik moet er nog ff geod over aannemen of ik je weer aanneem als je terugkomt haha! Grtz!!! -
15 September 2006 - 13:35
GJ (Algemeen Directeur Transfair BV):
ik bedoelde nadenken trouwens haha! -
15 September 2006 - 14:19
Monique:
Heyyy Kanjer,
veel plezier in Midden-Amerika. Wij gaan je zeker missen bij TF. Maar ja als je terug komt kun je ons wat spaanse woorden bij leren, altijd makkelijk voor aan de telefoon hahaha.
Liefs Monique -
15 September 2006 - 14:26
René V.d. Werf:
Erwin,
Nomaals veel plezier in Costa Rica en zorg er voor dat er geen nieuwe burgeroorlog oplaait!
PS: GJ is slechts een stagiair met een grote mond en een onverzadigbare lever.. -
15 September 2006 - 17:29
Ralf:
Erwin veel plezier jongen, 't zal een mooie tijd worden!
Ps> Ik ben altijd aan het werk in de baas zijn tijd, dat jullie hier allemaal tijd voor hebben zeg! -
18 September 2006 - 19:32
Gerjon:
Heej Erwin,
Nu wordt het echt kort dag he!
Ik zou zeggen geniet van deze gave periode in je leven!!!
Heel veel succes met het studeren, maar ook zeker met het lesgeven aan de kinderen! Super gaaf dat jij je tijd en energie geeft om zoiets gaafs te doen!
Normaals suc6 en kalm aan doen,
gr Gerjon
20 September 2006 - 20:53
Vincent:
Als iemand Kees mist kan ie altijd komen uithuilen bij Arjan. Zelfde adres als altijd alleen veel bredere schouders. -
19 December 2006 - 10:18
René V.d. Werf:
Hallo Erwin,
Hoest in den vreemde? Heb je al je doelen kunnen bereiken (ook de fysieke..)Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen, wellicht dat je die met ons kunt delen als je weer naar Nederland terug keert.
Mocht je dan een betrekking zoeken waar je reeds ervaring hebt opgedaan, dan kun je gerust contact opnemen, we hebben een plaatsje voor je warm gehouden!
René TF